Kuchařské recepty pro každého

Vepřové maso v pivní omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové kýty
2 cibule
2 lžíce oleje
lžička mleté papriky
sůl
nové koření
bobkový list
300 ml světlého piva
paprika
feferonka
rajče
4 lžíce kysané smetany
lžíce mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sladkou papriku, proužky paprikového lusku a orestujeme.
Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme a přimícháme společně s feferonkou ke směsi.
Zalijeme pivem, okořeníme a dusíme pod pokličkou.
Na závěr zahustíme kysanou smetanou s rozmíchanou moukou a ještě chvíli povaříme.
Vepřové maso v pivní omáčce
Vepřové maso v pivní omáčce