• 600 g vepřového karé bez kostí
• 1 cibule
• 40 g tuku
• 4 kuličky černého pepře
• 2 kuličky nového koření
• 1 bobkový list
• masový vývar
• sůl
• na omáčku: 30 g tuku + 40 g hladké mouky + masový vývar + 100 g šípků + 1 lžička cukru + citrónová šťáva + sůl
Maso vcelku prudce opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, nové koření a bobkový list.
Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby.
Až je maso téměr měkké, odkryjeme ho a dopečeme.
Měkké maso nakrájíme na plátky a podávame se šípkovou omáčkou, kterou připravíme tak, že na tuku orestujeme mouku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Pak přidáme rozvařené a rozetřené šípky, sůl, cukr a podle chuti citrónovou šťávu.