Kuchařské recepty pro každého

Vepřové maso pečené na kmíně

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřové krkovičky
2 lžičky mletého kmínu
sůl
pepř
1 lžíce kečupu
30 g hladké mouky
50 g sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krkovičku opečeme vcelku na rozpáleném sádle ze všech stran.
Potom osolíme, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme vodou, zakryjeme a v předehřáté troubě upečeme do měkka (podle potřeby podléváme horkou vodou).
Krátce před dopečením maso odkryjeme, přidáme kečup a necháme odkryté dopéct.
Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a vaříme ještě asi 20 minut.
Hotové maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Podáváme s vařenými brambory.
Vepřové maso pečené na kmíně
Vepřové maso pečené na kmíně