• 500 g vepřové kýty bez kosti
• sůl
• pepř
• 80 g slaniny
• sádlo
• 1,5 mrkve
• 1/2 celeru
• 50 g cibule
• 150 ml bílého vína
• lžička hořčice
• 150 ml zakysané smetany
• 5 pepřů
• 15 g mouky
• vývar
Kýtu naklepeme, protáhneme nakrájenou slaninou a jednou nakrájenou mrkví, osolíme a opepříme.
V pekáči rozpálíme sádlo a zbytek slaniny, přidáme nakrájený celer, mrkev a cibuli a vše opražíme do světležluta.
Pak přidáme celý pepř, hořčici, zalijeme vývarem, přidáme maso, přikryjeme a chvíli v troubě dusíme.
Pak maso obrátíme a upečeme je do měkka.
Pečené maso přendáme do hrnce a necháme stát v teple.
Šťávu zalijeme bílým vínem, zahustíme ji zakysanou smetanou s rozmíchanou moukou, povaříme, procedíme na maso, které pak asi 2 minuty v omáčce povaříme.
Podáváme nakrájené a polité omáčkou.