• 0,75 kg vepřového masa
• 2 velké cibule
• 2 stroužky česneku
• 0,25 kg kořenové zeleniny
• sůl
• několik kuliček pepře
• několik kuliček nového koření
• několik kuliček jalovce
• tymián
• 1 bobkový list
• 0,25 litru červeného vína
• 1 lžička cukru
• 5 dkg sádla
Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět.
Přidáme osolené maso, opečeme ze všech stran, přidáme koření, celé stroužky česneku, cukr a víno a přikryté dusíme doměkka.
Maso při dušení obracíme a podle potřeby podléváme vodou.
Měkké maso nakrájíme na porce, koření ze šťávy vybereme a maso vložíme zpět.
Podáváme s knedlíkem.