Kuchařské recepty pro každého

Vepřové maso na divoko

Potřebujeme tyto suroviny:
0,75 kg vepřového masa
2 velké cibule
2 stroužky česneku
0,25 kg kořenové zeleniny
sůl
několik kuliček pepře
několik kuliček nového koření
několik kuliček jalovce
tymián
1 bobkový list
0,25 litru červeného vína
1 lžička cukru
5 dkg sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět.
Přidáme osolené maso, opečeme ze všech stran, přidáme koření, celé stroužky česneku, cukr a víno a přikryté dusíme doměkka.
Maso při dušení obracíme a podle potřeby podléváme vodou.
Měkké maso nakrájíme na porce, koření ze šťávy vybereme a maso vložíme zpět.
Podáváme s knedlíkem.
Vepřové maso na divoko
Vepřové maso na divoko