• 50 dkg očištěných vepřových ledvinek
• 2 lžičky máčené škrobové moučky
• 3 lžičky oleje
• 1 pórek
• 1 malá cibule
• 1 paprika
• 5 dkg žampiónů
• 1 stroužek česneku
• 10 dkg pražených loupaných mandlí
• 1 šálek vývaru
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1 lžíce vína šao-sing
• půl lžičky wei-su
• sůl
• 1 špetka strouhaného zázvoru
Po délce rozpůlené, odblaněné a žilnatých a tučných částí zbavené vepřové ledvinky důkladně propereme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu.
Pórek nakrájíme na kostičky, stejně tak cibuli a paprikový lusk, a na plátky nakrájíme žampióny, česnek a pražené mandle.
Odleželé ledvinky prudce orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, houby a mandle, vše dobře promícháme a zalijeme vývarem.
Dochutíme sójovou omáčkou, vínem, wei-su, zázvorem, solí a mírně zahustíme máčeným škrobem.
Pak zmírníme oheň a ještě krátce podusíme.