• 4 vepřových ledvinek
• 50 g uzené slaniny
• 1 cibule
• kmín
• sůl
• pepř
• polohrubá mouka
Vyprané ledvinky odblaníme, podélně rozpůlíme a pečlivě zbavíme bílých trubic a tuku.
Očištěné ledvinky nakrájíme na proužky.
Do kastrolu dáme roztavit na kostičky nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidáme špetku kmínu a najemno nakrájenou cibuli.
Cibuli necháme zesklovatět a přidáme na nudličky nakrájené ledvinky, lehce posolíme a necháme zatáhnout.
Poté podlijeme horkou vodou nebo masovým vývarem a pod pokličkou necháme dusit do měkka.
Nakonec zahustíme polohrubou moukou, ještě chvíli povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami.