Kuchařské recepty pro každého

Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřové plece
kukuřice
4 bílé papriky
4 rajčata
2 cibule
půlka salátové okurky
1 stroužek česneku
růžičková kapusta
smetana
1 bílý jogurt
25 dkg tvrdého sýra
sůl
pepř
na marinádu: olivový olej + 2 lžíce sladkého kečupu + sojová omáčka + grilovací koření + sušený libeček
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky a smícháme s marinádou, vložíme do misky a necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce.
Nakrájíme zeleninu na kousky, cibuli a česnek na kolečka, růžičkovou kapustu podle velikosti na půlky nebo čtvrtky.
Zeleninu osolíme a mírně opepříme, smícháme a vyplníme dno římského hrnce.
Maso prudce opečeme na pánvi a s vypečenou šťávou přendáme do římského hrnce, vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut.
Mezitím smícháme smetanu, bílý jogurt, najemno nastrouhaný tvrdý sýr a maso se zeleninou tím přelijeme a dopečeme cca 25 minut.
Podáváme s pečivem.
Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci
Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci