• 0,5 kg vepřové plece
• kukuřice
• 4 bílé papriky
• 4 rajčata
• 2 cibule
• půlka salátové okurky
• 1 stroužek česneku
• růžičková kapusta
• smetana
• 1 bílý jogurt
• 25 dkg tvrdého sýra
• sůl
• pepř
• na marinádu: olivový olej + 2 lžíce sladkého kečupu + sojová omáčka + grilovací koření + sušený libeček
Maso nakrájíme na kousky a smícháme s marinádou, vložíme do misky a necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce.
Nakrájíme zeleninu na kousky, cibuli a česnek na kolečka, růžičkovou kapustu podle velikosti na půlky nebo čtvrtky.
Zeleninu osolíme a mírně opepříme, smícháme a vyplníme dno římského hrnce.
Maso prudce opečeme na pánvi a s vypečenou šťávou přendáme do římského hrnce, vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut.
Mezitím smícháme smetanu, bílý jogurt, najemno nastrouhaný tvrdý sýr a maso se zeleninou tím přelijeme a dopečeme cca 25 minut.
Podáváme s pečivem.