• 1 kg vepřových kotlet v celku
• 3 dcl silného masového vývaru
• 1 dcl černého piva
• 50 g másla
• sůl
• pepř
• kmín
• na cibulovou marmeládu: 3 cibule + 1 lžíce hnědého třtinového cukru + 1 lžíce medu + 2 dcl červeného vína + 1 lžíce bílého vinného octa + 1 lžička hořčičných semínek + sůl + pepř + kmínový chléb
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem a kůži dolů vypečeme na pánvi dokřupava.
Pak dáme dopéct do předehřáté trouby při 160°C (asi 15 minut).
Upečené maso necháme 5 minut odpočinout a pak jej nakrájíme na plátky.
Do výpeku z masa na pánvi přidáme pivo, necháme odvařit, pak zalijeme vývarem a svaříme na polovinu množství.
Nakonec zjemníme máslem a dále již nevaříme.
Cukr a med necháme zkaramelizovat, přidáme kuličky hořčičného semínka, cibuli krájenou na dílky, zalijeme vínem a octem a tekutinu necháme zcela odvařit.
Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme se šťouchanými brambory.