• 4 vepřové kotlety
• 1 lžíce oleje
• 1 cibule
• 1 lžíce hnědého cukru
• 1 lžíce fenyklu
• 1 lžíce rajčatového pyré
• 4 větší žampiony
• 250 ml vepřového bujónu
• 180 ml červeného vína
• 2 lžíce citronové šťávy
Kotlety dáme do zapékací misky a pečeme nepřikryté 20 minut při 180°C.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dohněda, pak přidáme cukr, fenykl a protlak, dobře promícháme, pak přidáme bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přivedeme omáčku k varu.
Pečené kotlety vyndáme, vylijeme z nich přebytečný tuk, nalijeme na ně připravenou omáčku, zakryjte alobalem a pečeme v troubě dalších 40 až 45 minut.
Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu.