Kuchařské recepty pro každého

Vepřové kostky v pivním těstíčku

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g libového vepřového bůčku
sůl
pepř
drcený kmín
na těstíčko: 250 ml světlého piva + 100 g hladké mouky + 50 g olomouckých tvarůžků + sůl + pepř + olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřový bůček nakrájíme na kostky velké asi 3×3 cm, osolíme, opepříme, vetřeme drcený kmín a necháme odležet.Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko a osolíme a opepříme.
Masové kostky obalíme v těstíčku a pozvolna smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.
Vepřové kostky v pivním těstíčku
Vepřové kostky v pivním těstíčku