• vepřová kotleta nakrájená na plátky
• cibule
• kyselejší jablka (1 na osobu)
• olej
• sůl
• mletý pepř
• mletý zázvor
• hladká mouka
• máslo
• mletá skořice
• 1 lžíce cukru krupice
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
Vysypeme z pánve do misky.
Plátky masa jednou stranou namáčíme do mouky a na rozpáleném oleji na pánvi prudce z obou stran opečeme.
Opečené maso skládáme do kastrolu pomoučenou stranou nahoru.
Až máme všechno maso v kastrolu, podlijeme ho výpekem z pánve zředěným trochou vody, posypeme osmaženou cibulí a pod pokličkou dusíme doměkka.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné.
Na čisté pánvi rozehřejeme kousek másla a jablka na něm opečeme, pak je poprášíme je skořicí a zázvorem a za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě.
Až změknou, posypeme je cukrem a necháme chvíli zkaramelizovat.
Při podávání talíř dáme vedle plátku masa hromádku jablek a podáváme s rýží.