• 800 g vykostěného vepřového plecka
• 4 cibule
• 0,5 l piva (nejlépe lehký světlý ležák)
• 3 lžíce olivového oleje
• 2 lžíce hladké mouky
• 4 lžíce másla
• sůl
• pepř
• mletá paprika
• bobkový list
• tymián
Maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky o průměru asi 5 cm, obalíme je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou a zprudka je osmahneme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji a pak je vyjmeme.
Na pánvi na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s tukem do hrnce, přidáme ještě bobkový list a tymián, zalijeme pivem a necháme přejít varem.
Pak přidáme kostky masa, promícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi hodinu.
Nakonec vyjmeme bobkový list a zahustíme jíškou ze zbytku mouky a másla.
Vepřové dušené na pivě podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.