Kuchařské recepty pro každého

Vepřová plec v hamburské omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové plece
250 g kořenové zeleniny
150 g šunkového salámu
150 g sterilovaných okurek
1 cibule
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořcice
1 dcl oleje
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme, na oleji ze všech stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple.
Ve výpeku zpěníme cibuli, potom přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme.
Přidáme 8 kuliček pepře, 4 nového koření, 2 bobkové listy, hořčici, vložíme zpět maso, podlijeme vodou (nebo vývarem), přisolíme a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, vyndáme i koření s bobkovým listem, zeleninu rozmixujeme, přilijeme trochu vody nebo vývaru s rozkvedlanou moukou, přidáme na nudličky nakrájený salám a na kostičky nakrájenou okurku a povaříme.
Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
Vepřová plec v hamburské omáčce
Vepřová plec v hamburské omáčce