• 500 g vepřové plece
• 250 g kořenové zeleniny
• 150 g šunkového salámu
• 150 g sterilovaných okurek
• 1 cibule
• 250 ml smetany
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 lžíce hořcice
• 1 dcl oleje
• sůl
• celý pepř
• nové koření
• bobkový list
Maso osolíme, na oleji ze všech stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple.
Ve výpeku zpěníme cibuli, potom přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme.
Přidáme 8 kuliček pepře, 4 nového koření, 2 bobkové listy, hořčici, vložíme zpět maso, podlijeme vodou (nebo vývarem), přisolíme a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, vyndáme i koření s bobkovým listem, zeleninu rozmixujeme, přilijeme trochu vody nebo vývaru s rozkvedlanou moukou, přidáme na nudličky nakrájený salám a na kostičky nakrájenou okurku a povaříme.
Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem.