Kuchařské recepty pro každého

Vepřová plec po mexicku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové plece
1 větší cibule
3 stroužky česneku
50 g sádla
1,5 lžíce hladké mouky
sůl
chilli koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou plec očistíme a maso nakrájíme na kostky.
Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidáme kostky masa a restujeme.
Po vydušení vlastní šťávy zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přidáme koření chilli, potřeme česnekem utřeným se solí, podlijeme a upečeme doměkka.
Při pečení občas přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijeme.
Podáváme s rýží.
Vepřová plec po mexicku
Vepřová plec po mexicku