Kuchařské recepty pro každého

Vepřová plec pečená na mléce

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřového plecka
sůl
pepř
2 cibule
10 dkg celeru
2 mrkve
1 petržel
olej
3 hřebíčky
kousek celé skořice
5 kuliček pepře
1/2 l mléka
hladká mouka a máslo na jíšku
citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vcelku osolíme, opepříme, vytvarujeme do oblého válečku, převážeme nití, opečeme na oleji, přendáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, hřebíček, skořici, celý pepř, zalijeme mlékem a přikryté pečeme v troubě při střední teplotě asi 1,5 hodiny.
Maso během pečení obracíme.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme světlou jíškou.
Dochutíme solí a šťávou z citronu.
Vepřová plec pečená na mléce
Vepřová plec pečená na mléce