• 1 kg vepřového plecka
• sůl
• pepř
• 2 cibule
• 10 dkg celeru
• 2 mrkve
• 1 petržel
• olej
• 3 hřebíčky
• kousek celé skořice
• 5 kuliček pepře
• 1/2 l mléka
• hladká mouka a máslo na jíšku
• citronová šťáva
Maso vcelku osolíme, opepříme, vytvarujeme do oblého válečku, převážeme nití, opečeme na oleji, přendáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, hřebíček, skořici, celý pepř, zalijeme mlékem a přikryté pečeme v troubě při střední teplotě asi 1,5 hodiny.
Maso během pečení obracíme.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme světlou jíškou.
Dochutíme solí a šťávou z citronu.