• 500 g vepřové plece bez kostí
• 40 g tuku Hera
• 100 g cibule
• 300 g paprik
• 200 g rajčat
• 1 dcl smetany ke šlehání
• 1 lžička hladké mouky
• sůl
• mletá paprika
Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme mletou papriku a opět zpěníme, pak hned přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání je osmahneme.
Pak teplotu zmírníme a maso dusíme ve vlastní šťávě.
Až se maso vydusí do tuku, osolíme je, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme očištěné a nakrájené papriky, spařená oloupaná nakrájená rajčata a dusíme do změknutí masa.
Při dušení je občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody.
Ke konci dušení přilijeme smetanu.
Pokrm můžeme podle chuti okořenit rozetřeným česnekem.
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.