Kuchařské recepty pro každého

Vepřová plec na zelenině

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové plece bez kostí
40 g tuku Hera
100 g cibule
300 g paprik
200 g rajčat
1 dcl smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
sůl
mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme mletou papriku a opět zpěníme, pak hned přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání je osmahneme.
Pak teplotu zmírníme a maso dusíme ve vlastní šťávě.
Až se maso vydusí do tuku, osolíme je, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme očištěné a nakrájené papriky, spařená oloupaná nakrájená rajčata a dusíme do změknutí masa.
Při dušení je občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody.
Ke konci dušení přilijeme smetanu.
Pokrm můžeme podle chuti okořenit rozetřeným česnekem.
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Vepřová plec na zelenině
Vepřová plec na zelenině