Kuchařské recepty pro každého

Vepřová plec na pivu

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřové plece
20 dkg kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel)
1 velká cibule
2 dcl piva
1 dcl vody
sůl
kmín
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
trochu zázvoru
citronová kůra
citronová šťáva
nastrouhaný chléb
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce nalijeme vodu a pivo, přidáme koření, kousek citronové kůry, nakrájenou cibuli a zeleninu.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, přidáme do hrnce se zeleninou a přikryté dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, do omáčky vrátíme maso a povaříme asi 5 minut.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory nebo chlebem.
Vepřová plec na pivu
Vepřová plec na pivu