• 0,5 kg vepřové plece
• 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel)
• 1 velká cibule
• 2 dcl piva
• 1 dcl vody
• sůl
• kmín
• 5 kuliček černého pepře
• 5 kuliček nového koření
• trochu zázvoru
• citronová kůra
• citronová šťáva
• nastrouhaný chléb
Do hrnce nalijeme vodu a pivo, přidáme koření, kousek citronové kůry, nakrájenou cibuli a zeleninu.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, přidáme do hrnce se zeleninou a přikryté dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, do omáčky vrátíme maso a povaříme asi 5 minut.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory nebo chlebem.