• 500 g vepřového masa z plecka
• 40 g sádla
• 80 g cibule
• 1 stroužek česneku
• sůl
• 1 lžička drceného kmínu
• vývar z vepřových kostí
• asi 50 g hladké mouky
Na sádle osmahneme během 10-12 minut nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a kmín.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme ho, přidáme do papiňáku k cibuli a koření a po všech stranách za stálého míchání rychle opečeme (1-2 minuty).
Pak zaprášíme moukou, ještě chvilku osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 40 minut.
Pokud by omáčka byla příliš řídká nebo je jí málo, přilijeme vroucí vodu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání povaříme ještě 5 minut.
Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.