Kuchařské recepty pro každého

Vepřová pečeně na kmíně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřové krkovice
2 cibule
250 ml hovězího vývaru
250 g žampionů
100 g anglické slaniny
100 g sladké smetany
solamyl
dijonská hořčice
petrželová nať
mletý kmín
celý kmín
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čajovou lžičku celého kmínu smícháme se lžičkou drceného kmínu a dvěma lžičkami soli, touto směsí potřeme plátky krkovice a necháme 4 až 6 hodin odležet.
Pak plátky masa prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut.
Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, nasekanou petrželku a slaninu nakrájenou na kostky a za občasného podlévání dusíme dalších 30 minut.
Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, vypečenou šťávu procedíme, smícháme se smetanou, lžičkou hořčice, zahustíme dvěma lžičkami solamylu a několik minut povaříme.
Vepřová pečeně na kmíně
Vepřová pečeně na kmíně