• 1 kg vepřové krkovice
• 2 cibule
• 250 ml hovězího vývaru
• 250 g žampionů
• 100 g anglické slaniny
• 100 g sladké smetany
• solamyl
• dijonská hořčice
• petrželová nať
• mletý kmín
• celý kmín
• sůl
• olej
Čajovou lžičku celého kmínu smícháme se lžičkou drceného kmínu a dvěma lžičkami soli, touto směsí potřeme plátky krkovice a necháme 4 až 6 hodin odležet.
Pak plátky masa prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut.
Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, nasekanou petrželku a slaninu nakrájenou na kostky a za občasného podlévání dusíme dalších 30 minut.
Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, vypečenou šťávu procedíme, smícháme se smetanou, lžičkou hořčice, zahustíme dvěma lžičkami solamylu a několik minut povaříme.