• 3/4 kg panenky
• 3 stroužky rozdrceného česneku
• sůl
• špetka pepře
• 1 lžička sladké papriky
• 2 lžičky grilovacího koření
• 2 lžíce oleje
• hrnek bílého vína
• 1 lžíce škrobu
• na švestkovou omáčku: 10-12 švestek + 2 stroužky česneku nakrájený nadrobno + půlka menší cibule nakrájená najemno + 1 lžíce strouhaného zázvoru + 2 lžíce sójové omáčky + špetka chilli
Švestkovou omáčku připravíme tak, že švestky vypeckujeme, nakrájíme do kastrolu, smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a asi dvacet minut za častého míchání vaříme na minimálním plamenu.
Pokud pustí švestky málo vody, trošku přilijeme.
Necháme vychladnout a rozmixujeme.
V malé misce smícháme dohromady česnek, sůl a kořením a potřeme jím maso ze všech stran.
Smícháme bílé víno, švestkovou omáčku a škrob, maso směsí přelijeme a dáme péct.
Po dokonalém upečení necháme panenku čtvrt hodinky odpočinout a teprve pak krájíme na zhruba centimetrové plátky.