Kuchařské recepty pro každého

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
3/4 kg panenky
3 stroužky rozdrceného česneku
sůl
špetka pepře
1 lžička sladké papriky
2 lžičky grilovacího koření
2 lžíce oleje
hrnek bílého vína
1 lžíce škrobu
na švestkovou omáčku: 10-12 švestek + 2 stroužky česneku nakrájený nadrobno + půlka menší cibule nakrájená najemno + 1 lžíce strouhaného zázvoru + 2 lžíce sójové omáčky + špetka chilli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Švestkovou omáčku připravíme tak, že švestky vypeckujeme, nakrájíme do kastrolu, smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a asi dvacet minut za častého míchání vaříme na minimálním plamenu.
Pokud pustí švestky málo vody, trošku přilijeme.
Necháme vychladnout a rozmixujeme.
V malé misce smícháme dohromady česnek, sůl a kořením a potřeme jím maso ze všech stran.
Smícháme bílé víno, švestkovou omáčku a škrob, maso směsí přelijeme a dáme péct.
Po dokonalém upečení necháme panenku čtvrt hodinky odpočinout a teprve pak krájíme na zhruba centimetrové plátky.
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou