Kuchařské recepty pro každého

Vepřová panenka plněná šunkou

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g panenské vepřové
30 g rostlinného tuku
asi 100 g šunky
3 vejce
pepř
sůl
pažitka
60 g oleje
40 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejprve připravíme směs z nakrájené šunky, vajec a sekané pažitky (zamícháme).
Do vepřové panenky uděláme otvor, do kterého dáme připravenou směs a potom uzavřeme párátkem nebo špejlí.
Panenku osolíme a opepříme a na oleji pomalu ze všech stran opékáme.
Ke konci pečení zjemníme trochou másla.
Upečenou panenku nakrájíme na drobné řezy.
Při podávání porce masa přelijeme troškou výpeku a podáváme s různě upravenými bramborami.
Vepřová panenka plněná šunkou
Vepřová panenka plněná šunkou