• 2 kg vepřové panenky
• 40 ml olivového oleje
• 6 stroužků česneku
• 1 lžička soli
• hrubě mletý pepř
• 2 lžíce sušeného rozmarýnu
• 150 ml meruňkové marmelády
• 3 lžíce citrónové šťávy
Olej promícháme se solí, pepřem, rozmarýnem a rozetřenými 5 stroužky česneku.
Maso touto směsí důkladně potřeme a opečeme na pánvi ze všech stran.
Pak maso dáme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 20 minut.
Marmeládu smícháme se zbylým rozetřeným stroužkem česneku a citrónovou šťávou.
Touto směsí potřeme upečené maso a necháme ještě 10 minut odpočinout.
Vepřovou panenku na česneku podáváme se śťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.