• 400 g vepřové plece
• 60 g ementálu
• 2 lžíce zakysané smetany
• 2 vejce
• 2 lžíce mléka
• 2 rajčata
• 3 zeleninové papriky
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• 1 cibule
• 40 g tuku
• sůl
• pepř
• nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, osolíme, opepříme, vložíme zeleninové papriky, oloupaná rajčata nakrájená na plátky a rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Vejce rozšleháme s mlékem a nastrouhaným ementálem, zalijeme tím maso a zapečeme v předehřáté troubě.
Nakonec pokapeme smetanou a ozdobíme petrželovou natí.
Podáváame s dušenou rýží nebo s hranolky.