Kuchařské recepty pro každého

Vepřová kýta na divoko

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové kýty
150 g kořenové zeleniny (mrkev + petržel + celer)
1 cibule
několik kuliček nového koření a černého pepře
1 lžíce kečupu
2 lžíce vinného octa
sůl
olej
1 kapie
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky, osolíme, okapeme vinným octem a necháme uležet.
Na oleji zpěníme oloupanou nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a na stálého míchání osmažíme.
Přidáme maso, pepř, podlijeme trochou vody a podusíme do poloměkka.
Maso vyndáme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme, vlijeme na maso a promícháme.
Vepřová kýta na divoko
Vepřová kýta na divoko