• 500 g krkovičky
• 200 g nastrouhaného sýra
• 250 ml červeného vína
• 40 ml koňaku
• 2 rajčata
• 4 stroužky česneku
• 100 ml olivového oleje
• tuk na smažení
• lžíce nasekaného oregana
• 1 lžička nasekané šalvěje
• lžíce nasekané bazalky
• lžíce nastrouhané citrónové kůry
• půl svazku zelené petrželové natě
pol zväzku pažítky
mleté čierne korenie
soľ
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme.
Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso.
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Olej smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhanou citrónovou kůrou a koňakem a nalejeme na maso.
Marinujeme nejméně 12 hodín, přičemž maso vícekrát obrátime.
Tuk rozpálíme v pekáči a opečeme v něm maso.
Potom vložíme do předehřáte trouby a pečeme asi 60 minut při 220°C, občas podléváme červeným vínem.
Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostky, k tomu přidáme nadrobno nasekané natě, nastrouhaný sýr a promícháme.
Směsí potřeme upečené maso a ještě 10 minut pečeme.
Hotové maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.