Kuchařské recepty pro každého

Vepřová játra po mlynářsku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřových jater
200 g cibule
80 g sádla
sůl
mletá sladká paprika
majoránka
pepř
mletý kmín
hladká mouka
160 ml vývaru
1 balení zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra odblaníme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné nudle.
Nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme na tuku, přidáme játra, znovu krátce osmahneme, pak přidáme papriku, pepř, kmín a za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě.
Pak játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme majoránku a podusíme.
Nakonec pokrm zjemníme smetanou, podle potřeby dosolíme a ještě povaříme.
Vepřová játra po mlynářsku
Vepřová játra po mlynářsku