• 300 g polohrubé mouky
• 200 g ovesných vloček
• 2 vejce
• 1 žloutek
• 40 g másla (mírně změklého)
• 0,5 l vlažného mléka
• 15 g droždí (čerstvého)
• 1 lžička cukru
• 4 lžíce moučkového cukru
• půl balíčku vanilkového cukru
• strouhaná kůra z poloviny citronu
• špetka soli
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru, zalijeme asi 4 lžícemi vlažného mléka a necháme kynout.
Vejce s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli ušleháme do krému, vmícháme mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek, vypracujeme hladké těšto, přikryjeme a necháme 15 minut kynout.
Pak těsto vytvarujeme do podoby zajíčka, položíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout.
Vykynutého zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200°C asi 40 minut.