Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční vegetariánská nádivka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 balení sójového granulátu - drtě
2 hrsti mladých kopřiv
1 hrst mladých pampelišek
1 hrst pažitky
1 veka
0,5 l vody
6 vajec
sůl
pepř
muškátový oříšek
2 lžíce másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sójovou drť vysypeme do hrnce, přidáme pepř, sůl a nastrouháme půlku muškátového oříšku, zalijeme vroucí vodou a necháme 1 hodinu odležet.
Pak vaříme na mírném ohni bez pokličky další hodinu.
Necháme vychladnout a přidáme na kostičky nakrájenou veku, nebo rohlíky, najemno nasekanou zeleň a žloutky z vajec.
Bílky šlehačem našleháme a do tekuté směsi přidáváme jako poslední, vše opatrně promícháme a přesuneme do máslem vymazaného pekáče.
Ve vyhřáté troubě pečeme při střední teplotě zhruba hodinu (nádivka musí být dostatečně propečená).
Velikonoční vegetariánská nádivka
Velikonoční vegetariánská nádivka