• 1 balení sójového granulátu - drtě
• 2 hrsti mladých kopřiv
• 1 hrst mladých pampelišek
• 1 hrst pažitky
• 1 veka
• 0,5 l vody
• 6 vajec
• sůl
• pepř
• muškátový oříšek
• 2 lžíce másla
Sójovou drť vysypeme do hrnce, přidáme pepř, sůl a nastrouháme půlku muškátového oříšku, zalijeme vroucí vodou a necháme 1 hodinu odležet.
Pak vaříme na mírném ohni bez pokličky další hodinu.
Necháme vychladnout a přidáme na kostičky nakrájenou veku, nebo rohlíky, najemno nasekanou zeleň a žloutky z vajec.
Bílky šlehačem našleháme a do tekuté směsi přidáváme jako poslední, vše opatrně promícháme a přesuneme do máslem vymazaného pekáče.
Ve vyhřáté troubě pečeme při střední teplotě zhruba hodinu (nádivka musí být dostatečně propečená).