Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční vajíčková tlačenka

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 lžíce želatiny
2,5 dcl vody
1 lžíce vegety
4 vejce
1 vařená mrkev
100 g šunkového salámu
2 sladkokyselé okurky
1 malý sterilovaný hrášek a kukuřice
1 větší majolka
pepř
špetka cukru
1 lžíce petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vody s rozmíchanou vegetou namočíme želatinu.
Mezitím uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme je nadrobno, mrkev, okurku a šunkový salám nakrájíme také nadrobno, vše promícháme s želatinou, majolkou a nasekanou petrželkou, ochutíme, vylijeme do formy (srnčí hřbet) vyložené mikrotenovou fólií a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Velikonoční vajíčková tlačenka
Velikonoční vajíčková tlačenka