• 200 g hladké mouky
• 150 g polohrubé mouky
• droždí
• špetka soli
• vanilkový cukr
• 2?3 lžíce cukru
• nastrouhaná kúra z malého citrónu
• 1 vejce
• 50 g ohřátého másla
• 1 lžíce oleje
• cca 200 ml vlažného mléka
V míse promíchámeme všechny sypké suroviny, přidáme citrónovou kůru a ostatní přísady.
Vypracujeme těsto, které se nelepí, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout.
Potom ještě jednou důkladně promícháme, poprášíme moukou a necháme na teplém místě dobře vykynout 30?60 minut.
Pak těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně promícháme, vypracujeme válec, který rozkrájíme na 15 ? 16 kusů.
Z každého kusu vyválíme váleček asi 20 cm dlouhý a uvážeme na něm uzlík.
Naklademe na vymazaný plech a necháme ješte 15 minut kynout.
Potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a plech vložíme do předehřáté trouby.
Pečiem 20-25 minút pri teplote 190°C.