• 800 g vepřové pečeně
• 200 g moravského uzeného masa
• 1 větší cibule
• 2 rajčata
• 1 paprika
• 2 dcl vývaru
• 150 g nastrouhaného eidamu
• 400 g uvařených brambor
• olej na smažení
• sůl
• pepř
• zelená petrželka
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme a osolíme a prudce opečeme na oleji.
Potom je vložíme do ohnivzdorné misky.
Na zbylé části oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel.
Směs zalijeme trochou vývaru a povaříme 3 minuty.
Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjeme plátky vařených brambor, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.