Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční pikantní pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vepřové pečeně
200 g moravského uzeného masa
1 větší cibule
2 rajčata
1 paprika
2 dcl vývaru
150 g nastrouhaného eidamu
400 g uvařených brambor
olej na smažení
sůl
pepř
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme a osolíme a prudce opečeme na oleji.
Potom je vložíme do ohnivzdorné misky.
Na zbylé části oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel.
Směs zalijeme trochou vývaru a povaříme 3 minuty.
Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjeme plátky vařených brambor, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.
Velikonoční pikantní pečeně
Velikonoční pikantní pečeně