• 1 králík (asi 1 kg)
• 100 ml červeného vína
• olej
• máslo
• sůl
• pepř
• 6 lístků šalvěje
• 1 lžička rozmarýnu
V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme.
Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem přiložíme k masu.
Maso osolíme, opepříme a přiklopené pokličkou 2 až 3 minuty dusíme.
Poté maso zalijeme vínem a v předehřáté mírné troubě asi 1 hodinu pečeme.
Během pečení maso podle potřeby podlijeme trochou horké vody.
Upečené králičí maso vyjmeme a dáme do nahřáté mísy, šťávu rozředíme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme, podle chuti okořeníme, pak šťávou přelijeme maso a podáváme.