Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční nádivka z uzeného masa

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg uzeného masa (krkovice)
4 hrsti mladých kopřiv
1 hrst čerstvé pažitky
1 veka
hrnek mléka
6 vajec
sůl
pepř
muškátový květ
2 lžíce másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené maso vcelku uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
Veku nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme najemno nasekané kopřivy a pažitku, nadrobno nakrájené maso, 6 žloutků, sůl, pepř a muškátový květ a vše promícháme.
Šlehačem důkladně našleháme bílky z vajec a pomalu a jemně vmícháme do směsi.
Správná směs je trochu tekutá.
Pekáč vymažeme máslem a směs do ní přelijeme.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C asi 1 hodinu - povrch nádivky musí být zlatohnědý a nádivka i vespod tuhá.
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Velikonoční nádivka z uzeného masa