• 1,5 kg uzeného masa (krkovice)
• 4 hrsti mladých kopřiv
• 1 hrst čerstvé pažitky
• 1 veka
• hrnek mléka
• 6 vajec
• sůl
• pepř
• muškátový květ
• 2 lžíce másla
Uzené maso vcelku uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
Veku nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme najemno nasekané kopřivy a pažitku, nadrobno nakrájené maso, 6 žloutků, sůl, pepř a muškátový květ a vše promícháme.
Šlehačem důkladně našleháme bílky z vajec a pomalu a jemně vmícháme do směsi.
Správná směs je trochu tekutá.
Pekáč vymažeme máslem a směs do ní přelijeme.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C asi 1 hodinu - povrch nádivky musí být zlatohnědý a nádivka i vespod tuhá.