• 4 krůtí kotlety (á 150 g)
• 1 hlávkový salát
• 240 g mrkve
• 4 polévkové lžíce strouhanky
• sůl
• pepř
• 4 polévkové lžíce mouky
• 2 vejce
• olej na smažení
• 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
• 4 polévkové lžíce olivového oleje
Salát rozebereme na jednotlivé lístky, omyjeme a necháme okapat.
Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a smícháme se strouhankou.
Krůtí kotlety rozřízneme příčným řezem, ochutíme solí a mletým pepřem, obalte postupně v mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhankové-mrkvové směsi (těstíčko lehce přitlačíme) a smažíme v horkém oleji asi 3 minuty z každé strany (do zlatohněda).
Smícháme ocet se solí, pepřem a olivovým olejem.
Zálivkou polijeme salátové listy.
Velikonoční krůtí kotlety podáváme se smaženými hranolky a listy salátu.