Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční krůtí řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 krůtí kotlety (á 150 g)
1 hlávkový salát
240 g mrkve
4 polévkové lžíce strouhanky
sůl
pepř
4 polévkové lžíce mouky
2 vejce
olej na smažení
2 polévkové lžíce bílého vinného octa
4 polévkové lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Salát rozebereme na jednotlivé lístky, omyjeme a necháme okapat.
Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a smícháme se strouhankou.
Krůtí kotlety rozřízneme příčným řezem, ochutíme solí a mletým pepřem, obalte postupně v mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhankové-mrkvové směsi (těstíčko lehce přitlačíme) a smažíme v horkém oleji asi 3 minuty z každé strany (do zlatohněda).
Smícháme ocet se solí, pepřem a olivovým olejem.
Zálivkou polijeme salátové listy.
Velikonoční krůtí kotlety podáváme se smaženými hranolky a listy salátu.
Velikonoční krůtí řízky
Velikonoční krůtí řízky