• 4 kuřecí řízky
• 100 g šunky
• 150 g zmrazené zeleninové směsi
• 1 menší cibule
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• tabasco
• 2 lžíce kečupu
• olej
• 50 g strouhaného sýra
• hladká mouka
Cibuli a na nudličky nakrájenou šunku orestujeme, přidáme zeleninovou směs, osolíme, okořeníme špetkou papriky a pepře, přidáme dvě lžíce kečupu, trochu tabasca a čtyři lžíce vody a dusíme na mírném ohni.
Až zelenina změkne a kečupová směs zhoustne, vmícháme nastrouhaný sýr.
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
Na polovinu plátku dáme zeleninovou směs, přeložíme, sepneme párátky, zprudka opečeme na oleji, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Měkké kapsy vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Kapsy přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Velikonoční kapsy podáváme s kroketami nebo různě upravenými brambory.