• 250 ml mléka
• 30 g droždí
• lžíce jemného krystalového cukru
• 500 g hladké mouky
• 120 g másla
• 2 žloutky
• 80 g medu
• citrón
• špetka soli
Asi v 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a lžíce mouky a necháme vykynout.
Změklý tuk vymícháme se žloutky a medem do pěny.
Postupně přimícháme mouku, kvásek, zbylé mléko, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl.
Zpracujeme těsto, které necháme vykynout asi 30 minut.
Z těsta vykrajujeme kousky a formujeme z nich válečky, které zkroutíme do spirály.
Naskládáme je na vymazaný plech a necháme je ještě chvíli vykynout.
Koláčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut do zlatova.
Ještě teplé jidáše potřeme medem.