• 500 g polohrubé mouky
• 30 g droždí
• 120 g cukru
• 1 šálek vlažného mléka
• 375 g másla
• 6 kandovaných třešní
• nastrouhaná kůra z půlky citronu a pomeranče
• 5 vajec
• 150 g rozinek
• 250 g práškového cukru
• 1 lžíce citronové šťávy
• špetka soli
• 4 lžíce horké vody
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vytvoříme důlek.
Rozdrobíme do něj droždí, přimícháme trochu cukru, mléka a mouky, přikryjeme utěrkou a dejte na 20 minut vzejít.
Do vykynutého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce, citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto.
Přidáme oprané rozinky, těsto promícháme, vlijeme do formy a necháme kynout dalších 30 minut.
Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 30 až 40 minut na spodní příčce trouby.
Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopím.
Z citronové šťávy, vody a práškového cukru uděláme polevu, kterou bábovku potřeme a nakonec ozdobíme kandovanými třešněmi.