• 360 g hrubé mouky
• 400 g hladké mouky
• 400 g másla nebo Hery
• 2 vejce
• špetka soli
• kvásek: 14 lžic mléka
• 60 g droždí
• 6 kostek cukru
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme vejce a vykynutý kvásek.
Vypracujeme těsto, které ihned rozválíme na plát silný asi 1 cm.
Ten rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 5x5 cm.
Střed čtverců naplníme nádivkou a protilehlé rohy přitiskneme k sobě.
Koláče přeneseme na vymaštěný plech (klademe těsně vedle sebe), hodně je potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle je vydatně i po stranách potřeme, aby se k sobě nepřilepily.
Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě.
Po upečení koláče potřeme rozpuštěným máslem, rumem a obalujeme je v moučkovém cukru spolu s vanilkovým cukrem.