Kuchařské recepty pro každého

Vařená chobotnice

Potřebujeme tyto suroviny:
1 chobotnice (500–750 g)
1 plechovka loupaných rajčat
250 g mraženého hrášku
2 cibule
5 stroužků česneku
olej
sůl
pepř
citron
čerstvá máta
hrst oliv
250 ml červeného vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou chobotnici nakrájíme a asi 30 minut vaříme ve slané vodě (chobotnice pustí do vody zbytky svého barviva a voda tak získá šarlatové zabarvení).
Na oleji osmahneme cibuli, česnek a později i rajčatové pyré, osolíme a opepříme, přidáme scezenou a zpola uvařenou chobotnici a společně dusíme dalších cca 20 minut (celková doba vaření chobotnice záleží hlavně na jejím stáří).
Až je chobotnice skoro hotová, přidáme na kolečka nakrájené olivy, nasekanou snítku máty a úplně na závěr (jen aby se prohřál) hrášek.
Podáváme s těstovinami a parmazánem.
Vařená chobotnice
Vařená chobotnice