• 1,5l vody
• hlava
• ocas a vnitřnosti z jednoho kapra
• 100g kořenové zeleniny
• asi 20g másla na osmažení zeleniny
• 50g másla
• 50g hladké mouky na jíšku
• sůl
• pepř
• muškátový květ
• připadně sekaná petrželka
• 1 žloutek a šálek mléka
Očištěné rybí zbytky uvaříme ve slané vodě do měkka.
Vývar přecedíme, zahustíme rúžovou jíškou a povaříme asi 15 minut.
Přidáme na másle osmaženou zeleninu, obrané maso z rybích zbytků, drobně rozkrájené vnitřnosti a vše ještě asi 10 minut povaříme.
Okořeníme špetkou tlučeného květu, mírně opepříme a podle chuti můžeme přidat i sekanou petrželku a polévku zjemnit žloutkem rozkvedlaným v mléce.