Kuchařské recepty pro každého

Vánoční punč II

Potřebujeme tyto suroviny:
2 dcl rumu
1 dcl griotky
400 ml vody
šťáva z pomeranče
4 lžičky plátků mandlí
4 lžíce medu
4 kousky skořice
8 hřebíčků
máslo
na ozdobení: citron + cukr krystal + pomeranč
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vroucí vody nasypeme celou skořici a hřebíček a pět minut povaříme.
Pak přidáme šťávu z pomerančů, plátky mandlí a med, přivedeme k varu a zalijeme rumem a griotkou.
Podáváme ve skleničkách s cukrovým okrajem a plátkem pomeranče.
Pokud přidáme pár kapek rozpuštěného másla, punč jemnější a také zůstane i déle horký.
Vánoční punč II
Vánoční punč II