• 4 středně velcí pstruzi
• sůl
• mletý černý pepř
• citrónová šťáva
• hladká mouka
• mletá červená paprika
• 160 g másla
• 1 dcl sladké smetany na šlehání
• 120 g opražených mandlí
• olej
Pečlivě vykuchané a umyté ryby mírně osušíme papírovým ubrouskem nebo čistou utěrkou, zevnitř i zvenčí osolíme, opepříme mletým černým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a poprášíme hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou.
Na horkém másle pstruhy opražíme z obou stran (asi 5 minut), pak vyndáme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme sladkou smetanu a mandle (které jsme předtím oloupali a opražili v oleji se solí) a povaříme.
Před podáváním pstruhy omáčkou přelijeme.