Kuchařské recepty pro každého

Vánoční pstruh na mandlích

Potřebujeme tyto suroviny:
4 středně velcí pstruzi
sůl
mletý černý pepř
citrónová šťáva
hladká mouka
mletá červená paprika
160 g másla
1 dcl sladké smetany na šlehání
120 g opražených mandlí
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pečlivě vykuchané a umyté ryby mírně osušíme papírovým ubrouskem nebo čistou utěrkou, zevnitř i zvenčí osolíme, opepříme mletým černým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a poprášíme hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou.
Na horkém másle pstruhy opražíme z obou stran (asi 5 minut), pak vyndáme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme sladkou smetanu a mandle (které jsme předtím oloupali a opražili v oleji se solí) a povaříme.
Před podáváním pstruhy omáčkou přelijeme.
Vánoční pstruh na mandlích
Vánoční pstruh na mandlích