• 700 g kapra
• 300 g rýže
• 5 lžic másla
• 2 lžíce pražených mandlí
• 2 lžíce rozinek
• 2 lžíce citrónové šťávy
• 50 ml bílého vína
• 1 snítka čerstvé šalvěje nebo 1 lžíce sušené
• sůl
• mletý pepř
• kari koření
Šalvěj opereme a lístečky nakrájíme najemno.
Rozinky spaříme a potom namočíme asi na hodinu do bílého vína.
Kapra opatrně vykostíme, maso nakrájíme na kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, hustě posypeme bylinkami a v ledničce necháme asi 30 minut odležet.
Mezitím připravíme rýži - důkladně ji propláchneme a scedíme, poté krátce orestujeme na másle, osolíme, okořeníme kari kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
Rybí filety zvolna opečeme na obou stranách na polovině másla.
Až jsou hotové, přidáme do vypečené šťávy mandle a rozinky, prohřejeme.
Podáváme s kari rýží.