• 400 g barevných těstovin
• 150 g šunky
• 350 g sterilizovaných žampiónů
• sušená petrželka
• 250 g sladké smetany na šlehání
• 200 ml zeleninového bujónu
• 3 stroužky česneku
• 2 lžíce masla
• 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
• sůl
• pepř
• vegeta
• olej
• hladká mouka
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, přecedíme, pokapeme olejem a dobře promícháme.
Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme prolisovaný česnek a jemne osmahneme.
Přilejeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, přídáme ještě bujón a vaříme do zhoustnutí.
Smetanovou omáčku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a vegetou.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme žampióny a mírně opečeme.
Přidáme petrželku, šunku nakrájenou na nudle, trochu soli, pepř, promícháme a mírně osmahneme.
Přidáme k těstovinám.
Těstoviny vložíme do formy ve tvaru srdce, přelejeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby asi na 20 minut při 200°C.