• 150 g uzeného bůčku
• 1 klobáska
• 120 g drobných fazolí
• 1 a 1/4 l vody
• 0,25 l kysané smetany
• lžíce hladké mouky
• cibule
• sůl
• paprika mletá
• bobkový list
• nové koření
• černý pepř
• česnek
• ocet
• špetka cukru
• slanina
• pažitka
Předem namočené fazole dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, cibulí, novým kořením, bobk.listem a černým pepřem.
Až budou fazole uvařené, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a přidáme zpět k fazolím.
Uvařenou cibuli rozkrájíme nadrobno a také jí vrátíme zpět k fazolím.
Vyjmeme koření, k fazolím a masu přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou, malé kostičky rozškvařené slaninky a na půlkolečka rozkrájenou klobásu, osolíme a povaříme.
Dochutíme rozetřeným česnekem, mletou paprikou, mletým pepřem, pažitkou, špetkou cukru a troškou octa.