• drštky
• cibule
• mrkev
• petržel
• celer
• česnek
• 2 kostky masoxu
• bobkový list
• nové koření
• sůl
• pepř
• vegeta,chili paprička
• majoránka
• mouka
• sádlo
Celé nenakrájené drštky vaříme 3x po deseti minutách v osolené vodě.
Po vychladnutí nakrájíme na tenké proužky nebo kostky.
Cibuli zpěníme na sádle a mícháme do mírného zhnědnutí, pak přidáme sladkou papriku a jemně orestujeme.
Přidáme nakrájené drštky a orestujeme.
Potom zalijeme vroucí vodou, přidáme koření a necháme vařit, než drštky změknou.
V druhém hrnci si uvaříme zeleninu a přidáme masox.
Po uvaření scedíme a vývar přilejeme k polévce.
Jemně zahustíme a nechame povařit, dokud mastná kola nevystoupí nahoru (asi po 10ti minutách).
Nejlépe polévka chutná druhý den.