• 4 natvrdo vařená vejce
• 100 g květáku
• 100 g mrkve
• 50 g hrášku nebo fazolek
• 100 g majolky
• kousek sterilované okurky
• ocet
• cukr
• sůl
• půlka cibule
• hořčice
• petrželka
• rajčata na ozdobu
Očištěnou zeleninu vložíme do malého množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
Vychlazenou mrkev nakrájíme na kostičky, fazolky nakrájíme na proužky, květák rozebereme na drobné růžičky, přidáme na kostičky nakrájená vejce a okurky, nadrobnO nakrájenou cibuli, zalijeme majolkou rozmíchanou s hořčicí, octem, solí a cukrem a lehce promícháme.
Salát necháme asi hodinu proležet v chladu.
Při podávání porce ozdobíme petrželkou a dílky rajčat a podáváme s chlebem.