Kuchařské recepty pro každého

Vaječné ragú

Potřebujeme tyto suroviny:
8 vařených vajec
1 konserva tuňáka ve vlastní šťávě
2 cibule
1 svazek pažitky
0,5 l vývaru
0,5 l mléka
3 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce kaparů
sůl
bílý mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, zasypeme moukou a necháme zpěnit.
Pak postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut.
Potom přidáme nasekanou pažitku, scezeného tuňáka, na šestinky nakrájená vejce a kapary a prohřejeme.
Dochutíme solí a pepřem.
Vaječné ragú podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Vaječné ragú
Vaječné ragú