• 8 vařených vajec
• 1 konserva tuňáka ve vlastní šťávě
• 2 cibule
• 1 svazek pažitky
• 0,5 l vývaru
• 0,5 l mléka
• 3 lžíce rostlinného oleje
• 3 lžíce hladké mouky
• 2 lžíce kaparů
• sůl
• bílý mletý pepř
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, zasypeme moukou a necháme zpěnit.
Pak postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut.
Potom přidáme nasekanou pažitku, scezeného tuňáka, na šestinky nakrájená vejce a kapary a prohřejeme.
Dochutíme solí a pepřem.
Vaječné ragú podáváme nejlépe s vařenými brambory.