Kuchařské recepty pro každého

Vaječné krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
2 vejce
4 vejce natvrdo
1 lžíce másla
1,5 lžíce polohrubé mouky
1 hrnek mléka
sůl
petrželka
strouhanka
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme dohladka.
Do polovychladlé směsi zamícháme 2 žloutky, petrželku a nasekaná vařená vejce.
Je-li třeba, zahustíme strouhankou.
Ze směsi vytvoříme váleček asi 5 cm v průměru, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a krokety obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhance.
Smažíme krátce a necháme na ubrousku okapat.
Vaječné krokety
Vaječné krokety